Akcija piesakot jaundzimušā fotosesiju līdz 30.04.2024 Rīga, Dravnieku iela 1, tel. 25987232

1. jūnijs - Starptautiska bērnu aizsardzības diena.

Šajā dienā visi tiek aicināti pievērst uzmanību pašam svarīgākajam - drošībai.

 

Esat runājuši ar savu bērnu par to, kādēļ viena vai otra darbība ir bīstama un vai paši ievērojiet šos drošības noteikumus?

Padomājiet vai pietiekoši pievēršat uzmanību ne tikai saviem bērniem, bet arī tam, kas notiek Jums apkārt. Vai ievērojiet mašīnas ātrumu pie skolām un dārziņiem, vai pievēršat uzmanību ja kāds bērns viens pats izskrien ārā no veikala? Tik daudz lietu par ko aizdomāties. ⠀ 

Tieši vasarā bērnu traumatisms pieaug par veseliem 35%, kas nozīmē atstātus bez uzraudzības bērnus - pie ūdenstilpnēm, mašīnā guļošus autobeņķos un citur.

Arī braucot ar riteni nedrīkst aizmirst par ķiveri, smadzeņu satricinājumi ir otrā vietā pēc lūzumiem. Esam vērīgi un nevienaldzīgi par to, kas notiek mums apkārt un NEKAD neatstājam savus bērnus bez uzraudzības! 

Turpinot par bērnu drošību, gribas atzīmēt, ka strādājot ar tik maziem bērniem, man tā ir pirmajā vietā! ⠀⠀ 
Es bieži vien iesaistu vecākus fotosesijas procesā. Piemēram, brīžos kad mazais guļ ciešā miegā leļļu gultiņā, lūdzu vecākus uzlikt roku mazulim. Kad esmu gatava uzņemt kadru, tad roka uz sekundi tiek atlaista. Bērns nekad netiek atstāts viens, visu fotosesijas laiku viss notiek ar un ap bērnu. Tā iemesla pēc arī objektīvs ir izvēlēts tāds, lai bērns būtu rokas attālumā no manis. Arī šajā fotogrāfijā mazulis nav nekur gaisā pacelts, viņš skaisti nolikts mammas rokās uz melna auduma fona un nofotografēts no augšas. Tādas lūk ir manas aizkulises, par kurām daudzi skatoties uz fotogrāfijām, nemaz neaizdomājas. ;)⠀ ⠀ ⠀ 
Es nekad nelieku bērnu viņam nekomfortablā pozā un nedaru lietas par kurām neesmu pārliecināta. Tāpat ar rekvizītu, izvēlos labāko no drošības viedokļa.