Akcija piesakot jaundzimušā fotosesiju līdz 30.04.2024 Rīga, Dravnieku iela 1, tel. 25987232

Kā izvēlēties fotogrāfu?

Fotogrāfu jaizvēlās ar sirdi! Tieši tik vienkārši. :) 

 

Tomēr jāpiemin daži ietekumi, lai Jūs nekļūdītos ar izvēli.

 

1. Kārtīgam fotogrāfam ir mājaslapa, kur atrodama visa informācija un pakalpojumu cenas. Ja nav mājaslapas, tad fotogrāfs nav par sevi parliecināts, tas ir fakts! Bieži klienti paši nav pārliecināti, ka labi sanāks bildēs un ja vēl viņi sastop nepārliecinātu par sevi fotogrāfu, rezultāts diezvai viņus iepriecinās. 

 

2. Vērtējiet fotogrāfa portfolio tā itkā Jūs būtu darba devējs. 

Ja Jums patīk tikai dažas fotogrāfijas un pārējās nē, tad visdrīzāk arī saņemot fotogrāfijas, (labākā gadījumā) Jums patiks tikai dažas no visām, līdz ar to būs vilšanās un nepatīkama pieredze. Vienmēr paturiet prātā to, ka fotogrāfs savā portfolio izliek tikai labākās bildes. Uzdodat sev  jautājumu, kapēc šī fotogrāfija ar nesaprotamu sejas izteiksmi vai darbību ir novietota majaslapā, kas kalpo fotogrāfam par vizītkarti. 

 

3. Izvērtējiet vai Jums patīk fotogrāfa stils.

Ja Jūms patīk fotogrāfijas lifstyle stilā, bet ejat pie fotogrāfa, kuram portfolio lielākā daļā bildēs visi smuki sasēdināti skatās objektīvā, īstie momenti būs palaisti garām, vai vispār netiks realizēti. 

 

4. Vienmēr izlasiet, kas iekļauts cenā.

Bieži vien salīdzinot vairākus fotogrāfus salīdzina tikai cenas, bet beigās izrādās, ka vienam meikaps jau ir iekļauts cenā, bet otram tāds nemaz nav piedāvājumā. Tāpat arī ar bilžu skaitu un studijas īres izmaksām. 

 

5. Ja apskatot fotogrāfa profila bildi, Jums liekas, ka ar šo cilvēku Jūs jutīsieties brīvi, tad visdrīzāk tā arī būs. Mēs neviļus izvēlamies līdzīgus mums pašiem un ja fotogrāfam nav profila bildes, tad ir liels risks atnāk pie fotogrāfa, kuram Jūs nespēsiet līdz galam uzticēties un fotogrāfijās to ļoti varēs redzēt.